Inbraakwerend glas

Net als bij veiligheidsglas bestaat inbraakwerend glas uit meerdere lagen met daartussen een aantal folies. Voordat glas inbraakwerend genoemd mag worden moet er eerst voldaan worden aan de Europese normen voor de veiligheid en de bescherming van personen en goederen.

Inbraakwerend glas

Bestand tegen inbraak en vandalisme

Het doel van inbraakwerend glas is om bestand te zijn tegen alle mogelijke aanvallen. Europees gezien wordt er onderscheid gemaakt tussen anti-inbraak en anti-vandalisme.

Bij anti-vandalisme moet het glas bestand zijn tegen het meerdere keren inslaan of gooien van een voorwerp. Inbraakwerend glas moet een test doorstaan met een kogel van 4050 gram. Deze laat men van verschillende hoogtes vallen. Verder wordt er met een hamer of bijl op het glas geslagen. De hoeveelheid slagen bepalen de norm van het glas. Het glas mag bij beide soorten wel breken maar moet ondoordringbaar blijven. Op die manier werkt dit glas inbraakvertragend.

Inbraakwerend glas vergelijken

Wanneer u van plan bent om inbraakwerend glas te plaatsen, is het aan te raden om hiervoor verschillende glaszetter offertes te vergelijken. Door te kijken naar prijs en kwaliteit kan er eenvoudig worden bespaard en gekozen voor de glasspecialist met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Het aanvragen van glaszetter offertes is eenvoudig, snel en bovendien ook geheel gratis en vrijblijvend!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze glaszetters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde glaszetters.
Omdat u van meerdere glaszetters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dubbel glas!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een glaszetter. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.