Gelaagd glas of veiligheidsglas

Gelaagd glas of veiligheidsglas bestaat uit twee of meerdere glasbladen die luchtdicht op elkaar verlijmd zijn met een folie, dit is niet zichtbaar. Deze folie zorgt ervoor dat glasstukjes bij het breken van het glas niet wegspringen maar vast blijven kleven aan de folie.

Gelaagd glas

Productieproces gelaagd glas

Tijdens het productieproces van veiligheidsglas worden de buitenste glaslagen versterkt. Dit gebeurd doordat er drukspanningen worden aangebracht. Het glas wordt opgewarmd en geforceerd afgekoeld aan de buitenzijde, terwijl de kern langzaam afkoelt.

Hoe werkt veiligheidsglas?

De ingebouwde drukspanningen zijn er verantwoordelijk voor dat dit soort glas tot wel 5 keer sterker als gewoon glas. Deze drukspanningen zorgen ervoor dat de glasplaat bij een breuk in honderden kleine stukjes uiteen valt. Hierdoor wordt er bijgedragen aan de passieve veiligheid.

Voordelen veiligheidsglas

Veiligheidsglas heeft als voordeel dat de glasbladen onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn door een kunststof folie. De kans op verwondingen blijft bij een breuk van het glas dus beperkt doordat de glas scherven blijven kleven aan de folie. Ook kan er zelf gekozen worden hoeveel glasbladen er gebruikt worden, de dikte hiervan en het aantal folies zodat weerstand en veiligheid op maat gemaakt kunnen worden. Verder biedt gelaagd glas ook bescherming tegen UV-straling waardoor uw interieur beschermd wordt.

Gelaagd glas vergelijken

Van plan om gelaagd glas te laten zetten? We raden u dan aan om hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere glaszetter offertes te vergelijken. Door te kijken naar prijs en kwaliteit kiest u eenvoudig voor de beste glaszetter tegen de scherpste prijs!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze glaszetters bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde glaszetters.
Omdat u van meerdere glaszetters (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw dubbel glas!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de klus uiteindelijk laat uitvoeren door een glaszetter. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.