Voorzetramen: alternatief op HR glas?

Mike avatar

Mike op 23-12-2015

Wanneer u niet direct wilt investeren in hoog rendement glas zijn voorzetramen een prima alternatief om te besparen op uw energienota. De isolatiewaarde is lager dan bij dubbel- en HR glas, maar de investering is daarmee ook een stuk kleiner. Prima dus voor wie voor een relatief kleine prijs bewuster om wilt gaan met energieverbruik!

voorzetramen

Toepassing van voorzetramen

Voorzetramen worden gebruikt bij enkel glas en worden voor de sponningen van een raamopening vastgezet. Het voornaamste doel is voor warmte isolatie zorgen.

Voorzetramen worden gemaakt van glas of plexiglas, waarbij de uiteindelijke kostprijs en isolatie waarde afhankelijk is van het type voorzetraam, type frame en de bevestiging.

Belangrijk bij het plaatsen van voorzetramen is een goede afdichting tussen binnenruit en de spouw en lichte ventilatie van de spouw met de buitenlucht. Soms kan er, afhankelijk van de weersomstandigheden, warme en vochtige lucht van binnen tussen de ruiten komen, waardoor het buitenste raam kan beslaan. Het voorzetraam moet tevens makkelijk te verwijderen zijn zodat u de ramen eenvoudig kunt schoonmaken.

Kosten voorzetramen

De kosten van voorzetramen zijn afhankelijk van het type voorzetraam, de gebruikte materialen, het type frame en de wijze van bevestiging. Gemiddeld gezien kunt u rekenen op een kostprijs die ligt tussen € 30 en € 70,- per m². De gemiddelde terugverdientijd van voorzetramen bedraagt tussen de 6 en 10 jaar.

Besparen op de kostprijs is vrij eenvoudig. Door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken verzekert u zichzelf van de beste prijs voor de nieuwe voorzetramen. Vaak levert dit een flinke besparing op die gemakkelijk kan oplopen tot wel 40% van de kostprijs!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!