Profiteer van de premies nu het nog kan

Mike avatar

Mike op 14-03-2016

Als je energiezuinige oplossingen wilt toepassen binnen je woning is dit de tijd. In alle communicatie vanuit de Vlaamse overheid wordt duidelijk dat de huidige premies op afzonderlijke energiebesparende investeringen tot eind juni 2016 van kracht blijven. Daarna treedt een nieuw systeem in werking.

premies op glas 2016

Nu is de tijd: profiteer nu het nog kan!

Dat is het advies van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) aan kandidaat-verbouwers. Nu is de tijd om actie te ondernemen om nog te kunnen profiteren van het huidige premiesysteem. Er moeten immers op tijd verschillende formaliteiten ingevuld worden om recht te hebben op de premies.

De plannen voor de hervorming van de premies liggen al vast in het Vlaamse regeerakkoord voor 2014-2019. In het regeerakkoord staat vermeld: "Er worden extra stimuli ingebouwd voor gecombineerde maatregelen en totaalrenovaties. De individuele premies voor dakisolatie en hoogrendementsglas worden getrapt verlaagd."

Formaliteiten

Om de premies nog te verkrijgen voor eind juni 2016 zijn een aantal formaliteiten vereist. Een aantal voorbeelden: bij de premie aanvraag moeten alle facturen worden bijgesloten. Zowel de voorschot- als de eindfactuur. Dit mag geen offerte, leveringsbon, kasticket of pro forma factuur betreffen. De aannemer zal een aantal gegevens met precisie moeten invullen. Denk hierbij aan het type van de beglazing, de COP (het rendementscoëfficiënt) van de warmtepomp of de dikte van de isolatie.

In sommige gevallen zullen foto's moeten worden toegevoegd. Dit is onder meer het geval bij HR glas of bij zonnecollectoren. Bij zonnepanelen zal een kopie van het rapport van de technische controle moeten worden bijgevoegd en bij spouwmuurisolatie moet een kopie van de verklaring van de overeenkomst met technische specificaties worden toegevoegd.

Om de huidige premies te kunnen verkrijgen zullen deze formaliteiten op tijd moeten worden geregeld. Dit houdt in dat de werken ook tijdig gestart moeten worden. Uit onderzoeken blijkt dat de huidige premies de uiteindelijke kosten met 40% kunnen terugbrengen en daarom is het zo belangrijk dat je NU actie onderneemt!

Nog meer besparen op energiezuinige investeringen

Bovenop de 40% die je kunt besparen middels de huidige premies, kun je ook nog op een andere wijze eenvoudig besparen op de kosten voor energiezuinige oplossingen. Vaklui hanteren namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. Door meerdere firma's met elkaar te vergelijken verzeker je jezelf van de laagste prijs voor de energiezuinige investering. In veel gevallen kun je ook daarmee nog eens 40% besparen op de totale kosten.

Wacht niet langer. Onderneem vandaag nog actie om van het huidige premiesysteem te kunnen profiteren en vergeet daarbij vooral niet offertes op te vragen bij meerdere vaklui om zo de grootste besparing in je eigen portemonnee te kunnen realiseren!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!