Glas met zonwering

Mike avatar

Mike op 24-06-2014

Glazen ramen zijn ideaal op plaatsen in huis waar u graag veel licht binnen krijgt. Alleen soms kan het in warme periodes dan ontzettend warm worden in zo'n ruimtes doordat de warmte die binnenkomt blijft hangen en ook en kan zonlicht net zo binnen schijnen dat het uw zicht belemmert. Om dit te voorkomen kunt u kiezen voor glazen zonwerende ramen of van normale glazen ramen die zijn voorzien van een zonwerende folie.

zonwerend glas

Zonwerend glas en zonwerende folie

Met zonwerend glas wordt er voor gezorgd dat fel zonlicht niet meer naar binnen kan schijnen. Er zijn diverse soorten reflecterend glas, de ene sterker dan de ander. Deze bepalen hoeveel zonlicht er naar binnen kan schijnen.

Maar er kan ook zonwerend folie worden aangebracht op bestaand standaard glas. Dit werkt net zo effectief als zonwerend glas. De folie wordt eenvoudig op het raam aangebracht, waardoor ook de kosten van installatie laag blijven. De folie kan op de binnenkant maar ook op de buitenkant van het glas worden aangebracht, dit omdat de folie zeer sterk is en bestand is tegen verschillende weertypen. Het aanbrengen van de folie moet echter wel zeer nauwkeurig gebeuren, om zo optimaal effect te bereiken en bubbels onder de folie te voorkomen.

Het effect van zonwerende glazen ramen

Zonwerend glas zorgt er doorgaans voor dat ruim 80 procent van de zonnestralen en de warmte terug gekaatst wordt. De UV-straling wordt zelfs tot 99 procent geabsorbeerd, waardoor er geen verkleuring van meubels of behang plaats vindt. Maar er wordt toch evengoed veel licht binnen gelaten. Daarnaast is zonwerend glas ook aanzienlijk sterker dan normaal glas. Het glas zal veel minder snel breken en is daardoor dus ook extra inbraakveilig.

Bent u op zoek naar glas voor in uw woning?

Het is dan aan te raden meerdere glas offertes aan te vragen bij verschillende glas leveranciers en deze na ontvangst met elkaar te vergelijken. U bent zo namelijk in staat aanzienlijk in kosten te besparen en daarnaast eenvoudig te kiezen voor de glas leverancier met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!