Glas isolatie, dé manier om energie te besparen?

Mike avatar

Mike op 28-11-2014

Nu de winter voor de deur staat en het er naar uit ziet dat we te kampen krijgen met energieschaarste is het van belang om zo spaarzaam mogelijk met onze energie om te gaan. Het goed isoleren van een woning is volgens de Vlaamse overheid de beste manier om meer energiezuinig te kunnen leven, en dat is dan ook wat ze aanraadt te doen.

glasisolatie om te besparen

Extra besparen door dubbel glas isolatie

Een woning die goed is geïsoleerd verbruikt aanzienlijk minder energie dan een woning die nauwelijks van isolatie is voorzien. Door onze woningen goed te laten isoleren zou een eventuele afschakeling van elektriciteit kunnen worden voorkomen. Er worden in eerste instantie een aantal basis maatregelen besproken, zoals bijvoorbeeld het draaien van een wasbeurt in de daluren en het lager zetten van de verwarming in huis. Maar échte besparingen kunnen worden gedaan wanneer iemand zijn woning laat isoleren. Een huis dat niet van isolatie is voorzien kan tot wel 50% van haar warmte verliezen, ontzettend zonde natuurlijk!

Het is zeer aan te raden de ramen in huis te voorzien van dubbel glas, ook wel isolatieglas genoemd. Tussen de twee (of zelfs meerdere) lagen glas zit een afgesloten ruimte met lucht of gas, deze zorgt ervoor dat er minder warmte naar buiten kan maar ook dat er minder koude lucht naar binnen kan. Glaswerk wordt voorzien van een bepaalde isolatiewaarde, de zogenaamde U-waarde. Des te lager de U-waarde, des te beter het isolerend vermogen van het glas. Naast het gebruik van dubbel glas kan ook de spouwmuur, vloer en het dak worden geïsoleerd.

Aantrekkelijke glas isolatie premies

Het laten isoleren van een woning biedt naast de besparingen momenteel nog een extra voordeel, er worden namelijk zeer aantrekkelijke premies geboden. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld de combi-premie, die geldt voor huishoudens die zowel muren als ramen laten isoleren. Investeringen in isolatie lonen op dit moment dus extra! Het wordt daarnaast door middel van de Vlaamse dak-isolatienorm voor elke woning verplicht om tegen uiterlijk 2020 het dak van de woning te hebben voorzien van isolatie. Uitstellen heeft dus geen zin.

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft dubbel glas of isolatie in uw woning?

Het is dan aan te raden om diverse glas isolatie offertes aan te vragen bij verschillende isolatie bedrijven en deze vervolgens goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u extra besparen op installatiekosten en eenvoudig kiezen voor de dubbel-glasfirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding. Vraag hier direct geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van isolatiebedrijven binnen uw regio!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!