Dubbele beglazing bespaartips

Mike avatar

Mike op 15-04-2014

Door het gebruik van dubbel glas in uw woning kunt u aanzienlijk in energiekosten besparen. Het is daarom eigenlijk een investering die u op termijn kunt terug verdienen. Maar ook bij het laten vervangen van uw beglazing kunt u besparen.

Dubbele beglazing

Bespaartips

Slechts een paar ramen vervangen
U kunt er voor kiezen om niet al uw ramen (in een keer) te laten vervangen voor dubbel glas. Kies bijvoorbeeld alleen voor de ruimtes waarin het meest wordt verwarmd, zoals de woonkamer of keuken. In deze ruimtes kunt u door middel van dubbele beglazing de meeste warmte besparen. Op deze manier kunt u dus toch in verwarmingskosten besparen maar ligt de aanschafprijs lager.

Kwantumkorting
Op het moment dat u in één keer veel beglazing afneemt kunt u ook kosten besparen. Sommige glasondernemingen bieden kwantumkorting als u bijvoorbeeld uw complete woning laat voorzien van dubbele beglazing. De korting kan al helemaal oplopen wanneer u tegelijk met uw buren de belgazing laat vervangen, mede doordat er dan ook maar eenmalig voorrijkosten hoeft te worden berekend.

Goed onderhoud
Door middel van goed onderhoud kun je reparatiekosten voorkomen. Denk niet alleen aan de beglazing maar ook aan de raamkozijnen. Denk bij het wassen van uw ruiten ook aan de kozijnen, op deze manier kunt u voorkomen dat er door ophopend vuil beschadigingen ontstaan aan uw ruiten.

Onderhandelen
Het is verstandig om te laten merken dat u meerdere prijsoverzichten hebt opgevraagd bij verschillende glashandelaren. Op deze manier weet de glasonderneming die u hebt benaderd dat ze goed moet concurreren en zal u misschien een speciale aanbieding bieden.

Offertes vergelijken
De prijzen in dubbele beglazing kunnen zeer uiteenlopen. Door meerdere offertes aan te vragen en deze goed met elkaar te vergelijken kunt u aanzienlijk in kosten besparen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!