Combiglas en de vele voordelen

Mike avatar

Mike op 12-02-2016

Combiglas kent eigenlijk alleen maar voordelen en toch zijn nog niet veel mensen bekend met het fenomeen combiglas. Lees hieronder alles wat je moet weten over combiglas en ontdek de vele voordelen!

Combiglas

Wat is combiglas?

Combiglas is isolatieglas (HR++ glas) met aan de binnenzijde jaloezieën, douette of plisségordijnen verwerkt. Je hebt dus geen aparte jaloezieën e.d. nodig als zonwering of om privacy te creëren in de ruimte. Combiglas is verkrijgbaar in verschillende varianten, maar doorgaans worden de jaloezieën, douette of plisségordijnen middels een afstandsbediening bedient. Je kunt net als bij gewone jaloezieen, de jaloezieën kantelen of optrekken. De varianten met douette of plisségordijnen kunnen alleen opgetrokken worden. Tevens is er een variant op de markt die op zonne-energie werkt.

Voordelen combiglas

Combiglas kent eigenlijk alleen maar voordelen en slechts één nadeel. In principe profiteer je van alle voordelen van normale jaloezieën of gordijnen, maar dan zonder de bekende nadelen.

Je bepaalt zelf de hoeveelheid licht en warmte

Met combiglas bepaal je helemaal zelf hoeveel zonlicht je in de ruimte toe laat en daarmee indirect de temperatuur in de betreffende ruimte.

Privacy

Net als bij gewone jaloezieën en gordijnen bepaal je zelf hoever je deze open laat staan. Behoefte aan privacy? Kwestie van de jaloezieën kantelen of sluiten en niemand kijkt meer van buitenaf naar binnen.

Geen last meer van stof

Kenmerkend voor jaloezieën e.d. is de hoeveelheid stof die aangetrokken wordt. Je kunt blijven afstoffen, maar voor je je hebt omgedraaid ligt er al weer een nieuwe laag stof. Met combiglas heb je hier geen last meer van. Stof kan niet tussen het glas komen, net als ander vuil en/of vocht. Beschadigingen aan jaloezieën en gordijnen zijn dan ook verleden tijd en bovendien geniet je van een gezondere leefomgeving door een verminderde mate van stof in de woning.

Ruimte besparen

Omdat je met combiglas niet apart gordijnen of jaloezieën hoeft te installeren scheelt dit behoorlijk in ruimte. Tevens hoef je ook geen rekening meer te houden met openslaande ramen die tegen de gordijnen aan komen. Met normale gordijnen of jaloezieën heb je vaak te maken met een beperkte ruimte tussen de gordijnen en het (kiep)raam. Met combiglas heb je hier geen enkele last van.

Combiglas houdt meer warmte tegen dan gewone jaloezieën

Doordat de jaloezieën in het combiglas de warmte al tegen houden in het glas blijft er meer warmte buiten de woning dan bij gewone jaloezieën. Bij gewone jaloezieën is de warmte immers al het glas gepasseerd, wat zorgt dat er minder warmte buiten de ruimte wordt gehouden.

Eigenlijk maar één echt nadeel bij combiglas

Na alle voordelen benoemd te hebben blijft er slechts één nadeel over, wat afhankelijk van je voorkeuren niet eens een nadeel hoeft te zijn: combiglas is relatief duur in aanschaf en kan alleen afgenomen bij een minimale afname van 1 m². De prijzen variëren tussen de € 280,- en € 350,- p/m².

Dit is fors, maar aan de andere kant hoef je geen investering meer te doen in aparte gordijnen of jaloezieën. Afhankelijk van je persoonlijke wensen hoeft combiglas dus niet per definitie duurder te zijn dan HR++ glas i.c.m. aparte gordijnen of jaloezieën.

Besparen kun je wel eenvoudig op combiglas. De meeste mensen kiezen er namelijk voor om het combiglas te laten zetten door een vakman. Vaklui hanteren uiteenlopende tarieven voor hun diensten en door meerdere firma's met elkaar te vergelijken verzeker je jezelf van de scherpste prijs voor de installatie van het combiglas. In veel gevallen bespaar je door zo'n vergelijking flink op de kosten en mensen die je voor gingen konden rekenen op besparingen die opliepen tot wel 40% van de totale installatiekosten van combiglas. Vergelijken loont dus altijd!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!